Stranačke aktivnosti     | 17.10.2020. 14:42 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Trnovo kao opština koja  je najviše nastradala u proteklom ratu zaslužuje mnogo više i kao budući gradonačelnik ću biti posvećen razvoju ove opštine, izjavio je danas Miroslav Lučić, kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

On je prilikom lijepljenje prvog plakata SDS u Trenovu kazao da najveću perspektivu za razvoj Trnovo ima u oblasti turizma i da su projekti u ovoj oblasti trebaju biti prioritet vlasti.

„Grad Istočno Sarajevo već duži niz godina ulaže i pomaže Trnovu jer mu je stalo do ove strateške opštine. U narednom periodu planiramo uložiti 200 hiljada KM za rasvjetu na Jahorini u  dijelu koji je na teritoriji opštini Trnovo“, rekao je Lučić.

Predsjednik SDS Mirko Šarović je rekao da SNSD ova vlast u Trnovu nije iskoristila šansu u protekle četiri godine, potkrjepljujući to podatkom da je Trnovo i dalje jedna od  najsiromašnijih opština u Gradu Istočnom Sarajevu i Republici Srpskoj.

 „Najavljivali su mnogo toga, ali ništa se nije desilo“, kazao je Šarović.

On je istakao da se aktuelna vlast, prodajući zemljište na Jahorini, ogriješila o ključni resurs ove opštine.

„Opština je poslužila samo kao transmisija za podršku jednoj interesnoj grupi, a najmanje koristi u tome će imati Trnovo i njeni građani. Jahorina je trebala u naredni 50 godina da bude okosnica razvoja ove opštine, a oni su to zemljište i imovinu prodali i proćerdali“, kazao je Šarović.

Kandidat za načelnika Trnova Milena Vitković navodi da ova opština zbog nemara ljudi koji sa njom upravljaju odumire i poručila da se to mora zaustaviti.

„Trnovo nestaje a glavni razlog tome je što drugi krčme imovinu ove opštine. Naš spas vidimo u tome da vratimo ono što je naše, da spriječim dalje propadanje i da pokrenemo svoja preduzeća“, kazala je Vitković.

Ona je podsjetila da je aktuelna vlast Olimpijskom centru prodala imovinu opštine Trnova za bagatelnih 2.7 miliona KM, a do dana današnjeg to još uvijek nije naplaćeno.

Ona je istakla i da je apsurdno da izrazito nerazvijana opština Trnovo pomaže razvijenoj opštini Pale tako što njenom javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija doznačava sredstava u iznosu od 59 hiljada KM, kako bi oni vratili ratu kredita prema Svjetskoj banci.

„Šta bi se desilo kada bi se taj novac uložio u razvoj opštine Trnovo i koliko bi radnih mjesta bilo otvoreno“, upitala Vitković.

Ona je pozvala građane Trnova da glasaju za ljude koji žive u Trnovu, naglašavajući da samo oni zajedno sa građanima mogu stvarati Trnovo koje će biti po mjeri svih njegovih stanovnika.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu