Stranačke aktivnosti     | 16.10.2020. 18:23 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Poštovane građanke i građani Vogošće,

Svjesni smo da naše društvo već godinama stagnira ili ide utotalno pogrešnom pravc u. Kult ura življenja je na veoma niskom nivou. Izgradnja infrastrukture na području Vogošće zaostaje za drugim općinama u našoj domovini. U naseljima preovladavaju šiša barovi i kladionice. Sigurnost imovine i samih gra đana na ulici je na nezadovoljavajućem nivou. Objekti se uglavnom grade ilegalno ili kako ko hoće, a uslov je da su investitori bliski političkim moćnicima na vlasti.

U centralni dio Vogošće se gotovo ništa ne ula že, a p ojedina naselja, ako niste znali, nemaju godinama vode. Nedovoljno se brine o nepokretnim osobama, nezap oslenim, invalidima, soc ijalno ugro ženi m os obama. Oni su uglavnom prepušteni sami sebi. Javni prevoz je katastrofalan. Linije su neredovne, a čistoća autobusa vrijeđa dostojanstvo čovjeka i ugro žava njegov zdravstveni život. Mladi nemaju gotovo nikakav dodatni edukativni sadržaj niti mjesto gdje b i sv oje ideje i kreativnosti ispoljavali i razvijali svoje vještine. Turistički potencijal uopšte nije iskorišten niti postoji vizija razvoja. Vogošća još uvijek nije povezana sa gradom, nitikulturno niti saobraćajno. Nemamo saradnju ni sa jednim evropskim gradom ili institucijom. Nažalost, ima još puno toga što bismo mogli nabrojati, a o kriminalnim aferama nas svakodnevno mediji informišu.

Naša stranka Vogošća ima ja san plan i viziju razvoja na še lokalne zajednice. Naša stranka ima znanje i stručnost da sp rove de pla nove u djela. Mi smo odgovornapolitička stranka koja vam predstavlja jasan plan i viziju razvoja naše zajednice. Pred nama je veliko pospremanje i uređenje moderne i urbane Vogošće, ugodnog življenja kako dolikuje sav remenom gra đaninu. Ne dozvolite da neko drugi odlučuje za vas, izađite na izbore i glasajte!

Naša stranka 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu