Sport     | 16.10.2020. 14:25 |

Wimbledon 2021. spreman i za natjecanje bez gledatelja

FENA Agencije

LONDON, 16. listopada (FENA) - Najslavniji teniski turnir koji se održava na travnatim terenima All England Cluba u Wimbledonu, a koji je ove godine otkazan zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, sljedeće će se godine održati, čak i bez gledatelja na tribinama.

Wimbledon je jedini od četiri Grand Slam turnira koji nije održan u 2020., a to je bilo prvo otkazivanje natjecanja u All England Clubu (AELTC) od Drugog svjetskog rata. Velika Britanija je jedna od najteže pogođenih europskih država pandemijom bolesti Covid-19, a prema službenim podacima od posljedica infekcije novim koronavirusom umrlo je više od 43.000 ljudi, prenosi Hina.

"Održavanje turnira u 2021. je naš prvi prioritet i aktivno sudjelujemo u planiranju scenarija koji će nam to omogućiti", izjavila je u priopćenju glavna direktorica AELTC-a Sally Bolton.

Financijski gubici koje su organizatori pretrpili otkazivanje ovogodišnjeg izdanja wimbledonskog turnira pokriveni su policom osiguranja, ali za sljedeću godinu nemaju takvo pokriće pa bi još jedan neodržani turnir imao teške financijske posljedice za tenis u Velikoj Britaniji.

Organizatori Wimbledona tvrde da su spremni za tri scenarija: održavanje turnira uz nazočnost gledatelja u punom kapacitetu, uz ograničeni broj gledatelja te bez ljubitelja tenisa na tribinama.

U takvim režimima su ove godine već održani US Open i Roland Garros, a organizatori Wimbledona pomno će pratiti iskustva s Australian Opena koji je na rasporedu u siječnju sljedeće godine.

Iz AELTC-a su obznanili da je bivši britanski Davis Cup reprezentativac Jamie Baker imenovan čelnikom za profesionalni tenis i direktorom wimbledonskog turnira koji bi sljedeće godine trebao biti održan od 28. lipnja do 11. srpnja.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo