Najave     | 15.10.2020. 13:43 |

Redovna sjednica VSTV-a BiH u Sarajevu 22. i 23. oktobra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Naredna redovna sjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) bit će održana u Sarajevu 22. i 23. oktobra, najavljeno je iz ovog regulatornog tijela.

Prema dnevnom redu, objavljenom na službenoj stranici VSTV-a BiH, članovi Vijeća će, između ostalog, razmatrati Izvještaj o provođenju preporuka Evropske komisije (EC) za VSTV i pravosuđe BiH. 

U prijedlogu dnevnog reda su i Informacija o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o VSTV-u BiH, kao i Informacija Stalne komisije za legislativu u vezi s obavezama proisteklim iz Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina. 

Sjednica je otvorena za javnost i može se pratiti u sjedištu VSTV-a BiH u Sarajevu (Kompleks pravosudnih institucija, Kraljice Jelene 88) u posebnoj prostoriji putem videolinka, uz obaveznu najavu dolaska 48 sati prije održavanja sjednice.

Iz VSTV-a BiH napominju kako je, u skladu sa epidemiološkom situacijom i propisima Vijeća, u prostorijama VSTV-a BiH obavezno nošenje zaštitne maske.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli