Kultura     | 13.10.2020. 15:14 |

Nagrada za kolektivnu animaciju festivala u Banjoj Luci Pozorištu lutaka Mostar

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 13. listopada (FENA) - Glumci Pozorišta lutaka Mostar (PLM) Igor Vidačković, Nina Popović i Ali Kamer Aksoy osvojili su nagradu za kolektivnu animaciju za predstavu "O nježnosti" na 19. međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banjoj Luci.

Ovo je već šesta značajna nagrada koju je osvojila ta predstava, nastala prema ideji i u režiji Ines Pašić, na tri festivala na kojima se do sada natjecala, priopćeno je iz mostarskog Pozorišta lutaka.

"Ovaj festival jedna je od najznačajnijih međunarodnih festivalskih smotri lutkarstva u cijeloj regiji, a Pozorište lutaka Mostar svojim je predstavama zaslužilo biti njegov redovni sudionik. Ove godine u konkurenciji je bilo 12 predstava iz osam europskih zemalja, a osim visokih ocjena stručnog žirija našu predstavu je burnim aplauzom ispratila i oduševljena publika", navode iz Pozorišta lutaka.

Mostarski glumci s predstavom "O nježnosti" uskoro odlaze u Novi Sad na festival s kojim će biti povezano i gostovanje u Subotici, a nakon toga, već sredinom sljedećeg mjeseca, sudjelovat će i na međunarodnom festivalu kazališta za djecu "Zlatna iskra" u Kragujevcu, ovog puta s već višestruko nagrađivanom predstavom "Bajka o izgubljenom vremenu" u režiji Tamare Kučinović, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine