Stranačke aktivnosti     | 09.10.2020. 20:47 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

DF: Osuđujemo kriminalno - političke napade na nezavisnost CiK-a

Odluka Agencije za zaštitu ličnih podataka da se Centralnoj izbornoj komisiji zabrani objava spiska birača registrovanih za glasanje putem pošte, te da te podatke odmah ukloni sa svoje službene stranice – iznenađujuća je i ničim opravdana.

Svjedoci smo da je ovih dana cjelokupna građanska javnost u BiH sa velikim odobravanjem pozdravila ovaj potez CIK-a koji su svi dobronamjerni shvatili kao odlučan pokušaj uklanjanja ove vrste izbornog inžinjeringa.

Očito da je CIK ovim potezom dirnuo u „osinje“ kriminalno-političko gnijezdo te zato ovu odluku Agencije za zaštitu ličnih podataka smatramo političkom, a nije teško pretpostaviti iz kojih  opcija je inicirana.

Jednostavno, u redovima onih koji našim sudbinama vladaju decenijama, nastala je panika, pogotovo kada su  neke od ovih aktivnosti počele epilog dobijati na sudovima i tužilaštvima.

Demokratska fronta se nada da će CiK istrajati u svom naumu, da predstojeći lokalni izbori budu transparentni i obavljeni po svim pravilima demokratskog svijeta.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu