Bosna i Hercegovina     | 02.10.2020. 17:26 |

ZDK - Akcenat na efikasnom postupanju policije tokom predizbornih aktivnosti

FENA Saopćenje

ZENICA, 2. oktobra (FENA) - Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut održao je sastanak s glavnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva ZDK Vesnom Kaknjo, na kojem je zaključeno da će ubuduće akcenat biti na efikasnoj saradnji u dokumentovanju i procesuiranju svih prekršaja i krivičnih djela koja se mogu dovesti u vezu sa predizbornim aktivnostima.

Budući da je u više navrata putem medija i javnih informacija naglašen stav da policijske strukture imaju obavezu da dokumentuju sve slučajeve prijetnji i dugih nezakonitih ponašanja koje se mogu dovesti u vezu s ovom problematikom, komesar Šut je inicirao ovaj sastanak kako bi se zauzeli stavovi i donijeli određeni zaključci sa ciljem unapređenja saradnje i povećanja efikasnosti u zajedničkom postupanju u okviru utvrđenih nadležnosti.

Tako je konstatovano da Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK poziva građane da prijavljuju sve vrste prijetnji, ugrožavanja i fizičkih napada, kako bi policija mogla brzo i adekvatno reagovati u okviru svojih nadležnosti i takve slučajeve zadokumentovati a izvršioce procesuirati.

Također, rečeno je da Uprava policije tvrdi da policija Zeničko-dobojskog kantona raspolaže resursima i odlučnošću da rješava sve slučajeve prijetnji i zastrašivanja, nepristrasno i uz poštivanje standarda profesionalnog integriteta.

Ovom prilikom apeluju na sve političke subjekte da javno, putem medija ili u svim drugim vidovima društvene komunikacije sa građanima, pozivaju na zakonito ponašanje i dostojanstvenu kampanju, saopćeno je iz Uprave policije ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu