Bosna i Hercegovina     | 16.09.2020. 16:19 |

Sastanak GPBiH s predstavnicima NKA Velike Britanije o sigurnosnim pitanjima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. rujna (FENA) - Ravnatelj Granične policije (GP) BiH Zoran Galić, zamjenik ravnatelja Fahrudin Halač i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić primili su u posjet međunarodnog časnika za vezu Nacionalne kriminalističke agencije (NKA) Velike Britanije Marka Monaghana sa suradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnim pitanjima, posebno kada je riječ o migrantskoj krizi s kojom se Granična policija godinama suočava te o mjerama koje GPBiH poduzima kada je u pitanju prekogranični kriminal, migrantska kriza i drugi oblici kriminaliteta.

Ravnatelj Galić predstavio je način na koji funkcionira Granična policija BiH, govorio je o problemima s kojima se svakodnevno susreću policijski službenici, kao i o učinkovitijem jačanju kontrole državne granice.

"Kako bismo ojačali kontrolu državne granice, potrebno nam je više policijskih službenika, na čijem prijemu intenzivno radimo, koliko je to u našoj mogućnosti, te suradnja drugih policijskih službenika na svim razinama vlasti", istaknuo je Galić.

Ravnatelj Galić i međunarodni časnik za vezu NKA Velike Britanije Mark Monaghani naglasili su važnost unaprjeđenja suradnje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'