Bosna i Hercegovina     | 14.09.2020. 11:12 |

Komisija PSBiH - Uskladiti sastav VMBiH sa Zakonom o ravnopravnosti spolova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. septembra (FENA) - Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su na današnjoj sjednici Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za prošlu godinu.

Zatražili su od Vijeća ministara da pokrene aktivnosti na usklađivanju sastava Vijeća ministara BiH sa Zakonom o ravnopravnosti spolova u BiH.

K znanju su primljene informacije ministarstava unutrašnjih poslova Federacije BiH i Republike Srpske te Policije Brčko distrikta o stanju nasilja nad ženama/u porodici.

K znanju je primljen i Izvještaj o realizaciji Plana interventnih mjera Agencije za ravnopravnost spolova BiH Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Komisija je pokrenula inicijativu za održavanje okruglog stola na kome bi predstavnici Agencije za ravnopravnost spolova BiH i predstavnici sigurnih kuća iznijeli informacije o funkcioniranju tih skloništa te predlagali rješenja za poboljšanje njihovog rada u BiH.

Komisija je u Radnu grupu za izradu Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini imenovala poslanicu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Snježanu Novaković-Bursać.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu