Bosna i Hercegovina     | 11.09.2020. 14:38 |

Krizni stožer ministarstva zdravstva HNŽ-a traži proglašenje prirodne nesreće

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. rujna (FENA) – Na svojoj današnjoj sjednici Krizni stožer ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) zatražio je proglašenje stanja prirodne i druge nesreće zbog pogoršanja epidemiološke situacije širenjem bolesti covid-19.

Epidemiološka situacija u HNŽ-u se usložnjava, broj oboljelih je u porastu, a evidentno je kršenje i nepoštivanje mjera i preporuka koje je propisao Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, navodi se u priopćenju.

Stoga je Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a zadužen da pripremi sveobuhvatnu informaciju o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na osnovu koje će biti zatraženo proglašenje stanja prirodne i druge nesreće.

Iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a navode da će taj prijedlog zatim dostaviti Županijskom stožeru civilne zaštite, koji je, sukladno Zakonu o zaštiti ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, ovlašten Vladi HNŽ-a podnijeti prijedlog za proglašavanje prirodne i druge nesreće na području Županije.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a naglašava da je zaštita od zaraznih bolesti dužnost jedinica lokalne samouprave – općina, gradova, županija i Federacije, zdravstvenih ustanova, zavoda zdravstvenog osiguranja, nositelja privatne prakse, privrednih društava i drugih pravnih i fizičkih osoba, a nepoduzimanje mjera propisanih Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kažnjivo je sukladno navedenom zakonu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu