Kultura     | 08.09.2020. 16:54 |

Skaka posjetio Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8.septembra (FENA) - Gradonačelnik Sarajeva Abdualah Skaka posjetio je  Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine i sastao se sa direktoricom ove institucije Šejlom Šehabović.

Sastanku su prisustvovali i zamjenici gradonačenika Milan Trivić i Ivica Šarić te Eli Tauber, savjetnik za kulturu i religiju Jevrejske zajednice u BiH.

Direktorica Šehabović pokazala je gradonačelniku Skaki Stalnu postavku Muzeja i galeriju MAK te kazala da je simbolično što je ova posjeta upriličena na Međunarodni dan pismenosti.

- Zadovoljststvo mi je što sam danas  u ovom Muzeju smještenom u predivnom ambijentu kuće porodice Despić. Ponosan sam na Sarajevo u kojem se nalazi ovako veliki broj značajnih i različitih  institucija kulture. Vi ste čuvari historije i naša je želja da napravimo kvalitetnu saradnju. Razumijemo da je vaš status neriješen i to je kompleksan problem koji se nažalost neće ubrzo riješiti. Grad i Muzej su i ranije ostvarili kvalitetnu saradnju putem izuzetno uspješnog projekta “Muzejske priče” i  nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti tim putem – kazao je gradonačelnik Skaka.

Direktorica Šehabović je zahvalila na posjeti i istaknula da se institucije kulture kojima nije riješen status i finansiranje nalaze u još težoj situaciji od početka  pandemije Covid-19.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu