Svijet     | 04.09.2020. 16:00 |

Argentina bi mogla ponovo pokrenuti međunarodne letove u oktobru

FENA Internet

BUENOS AIRES, 4. septembra (FENA) - Argentina bi mogla nastaviti s međunarodnim komercijalnim letovima u oktobru, saopćio je u petak izvor iz ministarstva saobraćaja, nagovještavajući eventualno svjetlo na kraju tunela u jednoj od najstrožijih putnih zabrana u svijetu zbog epidemije koronavirusa.

Početak letova u narednom mjesecu omogućio bi kompanijama 30 dana koliko im je potrebno da se pripreme za ponovno pokretanje svojih operacija, kazao je izvor, upozoravajući da se odobrenje s viših nivoa još čeka.

- Predsjednik ima konačnu odluku - kazao je.

Ministar saobraćaja Mario Meoni izjavio je u četvrtak da su novi putnički i aerodromski protokoli za međunarodne letove razrađeni i odobrilo ih je ministarstvo zdravstva.

- U narednih nekoliko dana mi ćemo biti u stanju da objavimo povratak međunarodnih letova. Za sve to treba vremena jer zakazivanje letova nije jednostavno - kazao je Meoni.

Ministarstvo će također podnijeti prijedlog predsjedniku Albertu Fernandezu za ponovo pokretanje letova na unutrašnjim linijama u narednom mjesecu, dodao je Meoni.

Argentina je iznenadila avioprevoznike i putnike u aprilu kada je objavila potpunu zabranu letova komercijalnih avioprevoznika, u jednoj od najstrožijih zabrana u svijetu. Ta južnoamerička zemlja uglavnom je u izolaciji od 20. marta uslijed restrikcija u cilju sprečavanja širenja virusa, prenosi Reuters.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu