Bosna i Hercegovina     | 31.08.2020. 14:19 |

Slobodan dan za 31 zaposlenika Addiko banke čija djeca polaze u prvi razred

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Ove godine će 31 zaposlenik Addiko banke ispratiti svoju djecu u prvi razred osnovne škole iz svojih domova. Svima njima je odobreno plaćeno odsustvo kako bi jedan od najvažnijih dana u životu djeteta proveli s njim, što Addiko banka kao odgovoran poslodavac podržava.

- Kontinuirano brinemo o zadovoljstvu naših zaposlenika, jer samo sretni i zadovoljni zaposlenici mogu kreirati pozitivno radno okruženje. Prošle godine smo uveli ovu veoma pozitivnu praksu, koja našim kolegama omogućava da se prvi dan škole u potpunosti posvete svojoj djeci, što je naišlo na odličan prijem zaposlenika - istakla je Suzana Tihi-Babić, direktorica Odjela ljudskih resursa Addiko Bank Sarajevo.

Dodaje, da će joj biti posebno drago ako ta akcija Addiko banke motivira i druge poslodavce da naprave isti korak.

Osim slobodnog dana, za djecu zaposlenika koji polaze u prvi razred, ali i za svu drugu djecu  zaposlenika uzrasta od pet do deset godina tradicionalno se organizira Addiko porodični dan, u okviru kojeg djeca obilaze radna mjesta roditelja i upoznaju se s bankarskim poslovanjem.

Direktorica Odjela Uprave i upravljanja ljudskim resursima u Addiko Bank Banja Luka Svetlana Kačavenda, podsjetila je da je prošle godine organiziran Addiko family day u prostorijama, te svim zaposlenima koji imaju djecu pružena je prilika da svojim najmlađim približe mjesto gdje njihovi roditelji provode dosta vremena bez njih.

- Na žalost, slijedeći preporuke nadležnih institucija, ove godine nismo u mogućnosti napraviti tako veliku zabavu, ali smo organizirali online verziju ovog druženja koje je bilo jednako zabavno i poučno - istakla je Kačavenda.

Programi, aktivnosti i animacije u sklopu Addiko porodičnog dana imaju brojne prednosti: na zabavan način potiču porodičnu saradnju, snažno njeguju blizak i povjerljiv odnos između djece i roditelja, a kreativni izazovi rezultiraju u konačnici praktičnim, vrijednim i jedinstvenim uspomenama, odnosno poklonima koji će biti dostavljeni mališanima na kućnu adresu, saopćeno je iz Addiko banke.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu