Ekonomija     | 31.08.2020. 11:02 |

Svečano započela III faza projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema Visoko

FENA Saopćenje

VISOKO, 31. augusta (FENA) - U okviru obilježavanja 29. augusta, Dana Grada Visoko, u naselju Liješeva svečano je obilježen početak radova III faze projekta “Proširenje gradskog vodovodnog sistema grada Visoko – Podsistem Moštre”.

Projektom će trajno biti riješeno pitanje vodosnabdijevanja građana u naseljima Mjesnih zajednica: Topuzovo Polje, Zimča, Moštre, Orašac, Koložići i Liješeva.

U okviru projekta bit će izgrađeno oko 30 kilometara cjevovoda, pumpna stanica Dubrave, rezervoar Dubrave, te će oko 1.500 domaćinstava dobiti pitku vodu.

Ugovor za realizaciju treće faze projekta potpisan je 19. augusta ove godine, a investitor radova je JKP ‘Visoko’. Ukupna vrijednost projekta je 3.700.000 KM, a planirani rok za završetak ove faze je 365 dana.

Izvođač radova je Unioninvest holding d.d. Sarajevo, dok će nadzor vršiti IPSA institut Sarajevo.

Radovi se finansiraju iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), iz vlastitih sredstava JKP ‘Visoko’ i Programa utroška sredstava vodnih naknada Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz Pres-službe Grada Visoko.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu