Regija     | 30.08.2020. 13:02 |

U Sloveniji 31 nova zaraza na manjem broju testiranih

FENA Agencije

LJUBLJANA, 30. kolovoza (FENA) - U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 769 testova potvrđena 31 zaraza koronavirusom, a nije bilo novog smrtnog slučaja, objavila je u nedjelju slovenska vlada na twitteru.

Broj novozaraženih je za šest manji nego prethodni dan, kad je sa znatno više testiranih (1328) bilo utvrđeno 37 novih zaraza, a manji broj testiranja uobičajen je u danima vikenda.

Trenutno je u bolnicama 24 oboljelih od Covida-19, od čega je njih dvoje na intenzivnom odjelu, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Od početka epidemije u Sloveniji se koronavirusom zarazilo 2865 ljuudi, aktivnih slučajeva je trenutno 449, a do sada je s posljedicama Covida-19 umrlo ukupno 133 ljudi.

Slovenska vlada objavila je da je zbog smanjenja rasta zaraza u Srbiji tu državu sa "crvene" epidemiološke liste uvrstila na "žuti" popis zemalja umjerenog epidemiološkog rizika, što znači da slovenski državljani i oni sa stalnim prebivalištem u Sloveniji mogu iz Srbije ući u Sloveniju bez obvezujuće karantene, prenosi Hina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu