Svijet     | 28.08.2020. 12:47 |

Merkel: Pandemija se pogoršava, fokus na društvenoj koheziji i ekonomiji

FENA Internet

BERLIN, 28. augusta (FENA) - Njemčka kancelarka Angela Merkel izjavila je u petak da će se pandemija koronavirusa najvjerovatnije pogoršati u narednim mjesecima, i da će njena vlada odgovoriti davanjem prioriteta dobrobiti društva u cijelini, posebno djeci, i ekonomiji.

- Vlada će učiniti sve kako naša djeca ne bi bili gubitnici pandemije. Škole i obdaništa moraju biti najvažnija stvar - izjavila je ona na konferenciji za novinare.

Vlada će također nastojati da održi ekomomiju aktivnom, ili da je ponovo pokrene tamo gdje je još blokirana pandemijom, i da očuva radna mjesta.

- Treći prioritet bit će održanje duha društvene solidarnosti dok je pandemija posebno pogodila neke kategorije ljudi, kao što su starci ili porodice s malim primanjima, teže nego ostale.

Njemačka je uspjela da održi broj zaraženih i preminulih od COVID-19  relativno niskim u poređenju s drugim velikim evropskim zemljama, ali je dnevni broj novih zaraza uporno u porastu od početka jula i ubrzao se u posljednjim sedmicama, prenosi Reuters.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu