Kultura     | 27.08.2020. 10:47 |

BZK Preporod - Konferencija za medije u povodu Dana bosanske pismenosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" najavila je za petak u Sarajevu obraćanje stručnjaka, u povodu obilježavanja Dana bosanske pismenosti.

Najavljeno je obraćanje medijima predsjednika Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" prof. dr. Sanjina Kodrića, te šefa Katedre za bošnjačku književnost i redovnog profesora na Odsjeku za književnosti naroda Bosne i Hercegovine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Alena Kalajdžije.

Na konferenciji za medije govorit će i direktor Instituta za jezik UNSA akademik prof. dr. Dževad Jahić, penzionisani redovni profesor na Odsjeku za bosanski, hrvatski i srpski jezik Filozofskog fakulteta UNSA i potpredsjednik Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti.

Odlukom Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" iz 2019. godine, Danom bosanske pismenosti proglašen je 29. august - dan kad je napisana Povelja Kulina bana.

Kako preciziraju iz Direkcije Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" konferencija za medije u povodu Dana bosanske pismenosti bit će održana 28. augusta u Domu Bošnjačke zajednice kulture "Preporod, s početkom u 11 sati.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu