Bosna i Hercegovina     | 20.08.2020. 14:47 |

Uvažena žalba branioca optuženog Emira Suljića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Apelaciono odjeljenje Suda Bosne i Hercegovine donijelo je 10. jula drugostepenu presudu u predmetu Emir Suljić kojom je kao neosnovana odbijena žalba Tužilaštva BiH u odnosu na oslobađajući dio prvostepene presude, te je u tom dijelu prvostepena presuda Suda BiH od 16. januara potvrđena.

Uvažena je žalba branioca optuženog Emira Suljića u odnosu na osuđujući dio prvostepene presude koja je u tom dijelu ukinuta, te je određeno održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine.

Presudom Suda BiH od 16. januara optuženi Emir Suljić oglašen je krivim što je radnjama opisanim u osuđujućem dijelu presude počinio produženo krivično djelo porezna utaja ili prevara te je za to djelo osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, saopćeno je iz Suda BiH.

Optuženom je, kao sporedna, izrečena novčana kazna u iznosu od 20.000 KM, a pored toga, na osnovu odredbi Krivičnog zakona, od optuženog Emira Suljića je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 284.489 KM.

Istom presudom optuženi Emir Suljić oslobođen je optužbe da je radnjama opisanim u oslobađajućem dijelu izreke presude počinio krivično djelo porezna utaja.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu