Sport     | 19.08.2020. 12:55 |

Barcelona zvanično potvrdila imenovanje Koemana za novog trenera

FENA Internet

BARCELONA, 19. augusta (FENA) - Nizozemski nogometni stručnjak Ronald Koeman novi je trener Barcelone, potvrđeno je iz katalonskog kluba.

Barcelona i Koeman dogovorili su saradnju do 30. juna 2022. godine, a novi trener zvanično će biti predstavljen na pres-konferenciji u 18 sati po lokalnom vremenu. 

Koeman je trenersku karijeru počeo upravo u Barceloni kao pomoćni trener prvog tima, a potom kao trener B tima Barcelone u sezoni 1998./1999. 

- Legenda kluba, heroj Wembleyja, čovjek koji je Barci donio prvu pobjedu u Evropskom kupu vraća se na Camp Nou. Ovaj put to će učiniti kao trener, nakon 20 godina trenerskog staža i osam trofeja. Ronald Koeman dolazi u Barcelonu nakon što je trenirao klubove u Engleskoj, Španiji, Nizozemskoj, Portugalu i također reprezentaciju Nizozemske - navodi se na zvaničnoj web stranici Barcelone.

U karijeri je vodio Vitesse, Ajax, Benficu, PSV Eindhoven, Valenciju, AZ Alkmaar, Feyenoord, Southampton, Everton, a u Barcelonu dolazi sa pozicije selektora reprezentacije Nizozemske.

Zamijenit će Quique Setién koji je dobio otkaz nakon razočaravajućeg poraza od Bayerna rezultatom 8:2 u Ligi prvaka.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu