Bosna i Hercegovina     | 29.07.2020. 16:03 |

Čubrilović zadovoljan glasanjem, Stanivuković protiv dolaska Mazalice

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 29.jula (FENA) - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je izrazio zadovoljstvo, jer je entitetski parlament dvotrećinskom većinom potvrdio izjave člana Predsjedništva BiH iz RS Milorada Dodika da su tri odluke Predsjedništva BiH, usvojene bez konsenzusa na 14. redovnoj sjednici Predsjedništva, održanoj 22. jula, veoma štetne po vitalne interese entiteta RS. 


U izjavi novinarima, Čubrilović je rekao da je na sjednici iskazan visok stepen jedinstva. 


-Osim skupštinske većine i poslanici opozicije su podržali zaštitu vitalnog interesa entiteta RS. Mislim da taj nivo zaštite RS treba da se održava, jer je to put njenog opastanka i sigurnosti - tvrdi Čubrilović. 


Istakao je da treba težiti što većem stepenu dogovora u BiH kako se ne bi morao povlačiti vitalni interes entiteta. 

Riječ je o odlukama o odobravanju zaključivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnje bezbjednosti SAD u vezi s upotrebom putničkih informacija, zatim o Sporazumu o učešću BiH u Programu za međunarodnog ocjenjivanje učenika (PISA) 2021. i Odluci o pristupanju BiH Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti PIRLS 2021, koje nakon stava Narodne skupštine ne mogu stupiti na snagu.

Usvojeni su i zaključci klubova poslanika vladajuće većine u entitetskom parlamentu.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković istovremeno je izrazio nezadovoljstvo, jer je glasanju o potvrđivanju Dodikovog stava prisustvovao poslanik SNSD-a Srđan Mazalica, koji je ranio bio pozitivan na koronavirus.


-Napravljena je pauza od 10 minuta kako bi došla skupštinska većina, odnosno njih dvije trećine, jer nisu znali kako će druge stranke glasati - rekao je Stanivuković novinarima. 


Upitao je da li bio nužan dolazak Mazalice, jer se preporučuje i izolacija nakon prvog ili drugog testa, jer su „testovi nepouzdani”. 


-Ako je potpuno zdrav zašto od početka nije bio na sjednici Skupštine - rekao je Stanivuković i naveo da je "Mazalica trebao da ostane u kući minimalno još 10 dana, ali da politika navlada i koronavirus".

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu