Kultura     | 29.07.2020. 10:09 |

Evropski pokret u BiH - Gegić jedan od najboljih ambasadora kulture BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. jula (FENA) - Evropski pokret u BiH saopćio je danas da su na jučerašnjoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona poslanici jednoglasno donijeli Odluku da se plaketa ZDK-a “Kulin ban” za umjetnost 2020. godine dodijeli Šemsudinu Gegiću, istaknutom međunarodno priznatom i poznatom umjetniku, redatelju i piscu. 

Evropski pokret u BiH, u svojstvu jednog od tri predlagača Šemsudina Gegića za ovogodišnje priznanje Skupštine ZDK, i u partnerstvu s respektabilnom i uglednom kućom „Cinema City Sarajevo“, pohvalio je jedinstvo delegata Skupštine ZDK, pri donošenju ove značajne odluke.

To, kako se navodi u saopćenju, „jasno pokazuje da smo svi mi, i predlagači i kantonalni zastupnici, odabirom Šemsudina Gegića za ovogodišnjeg lauerata odabrali pravu osobu, kao nosioca ovog uglednog i tradicionalnog priznanja“.

- Šemsudin Gegić je jedan od najboljih ambasadora kulture Bosne i Hercegovine, a jednoglasna odluka kantonalnih zastupnika pokazuje da je čak i u našoj zemlji moguće naći kompronise i jedinstvo kada se radi o pozitivnim ljudskim primjerima i djelima od koristi šire društvene zajednice - navode iz Evropskog pokreta u BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu