Bosna i Hercegovina     | 26.07.2020. 09:08 |

U crnogorskom kombiju otkriveno 55 kilograma marihuane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. srpnja (FENA) - Službenici Jedinice granične policije Gradiška u noći s petka na subotu, u tri sata iza ponoći, spriječili su krijumčarenje 55 kilograma i 402 grama opojne droge marihuane.

Opojna droga otkrivena je na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole teretnog motornog vozila „Fiat Ducato“, crnogorskih nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Prilikom pregleda uz korištenje specijalističke opreme policijski službenici su u stranicama vozila koje su obložene drvenom oblogom, uočili nekoliko paketa oblijepljenih prozirnom folijom.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici JGP Gradiška priveli vozača, državljanina Crne Gore, i pretresli vozilo.

Nakon obavljenog pretresa, vaganjem je utvrđeno da se radi o 50 paketa ukupne težine 55 kilograma i 402 grama marihuane.

Uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „neovlašten promet opojnim drogama“, državljanin Crne Gore bit će predan Tužiteljstvu BiH.

„Opredijeljenost Granične policije BiH je permanentna zaštita državne granice i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija. Ova akcija, ali i prethodne akcije sprečavanja krijumčarenja ljudi, opojnih droga i akciznih roba, nastavak su aktivnosti Granične policije u cilju identificiranja, otkrivanja i procesuiranja krijumčara i presijecanja organiziranih kriminalnih grupa. Uz mjere sprječavanja ilegalnih prelazaka državne granice u graničnom pojasu, policijski službenici Granične policije kontinuirano prikupljaju informacije o osobama koje se bave krijumčarenjem i ovakve aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu“, izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Državljanin Turske lišen slobode zbog krijumčarenja 22 stranih državljana

Sastanak ravnatelja Granične policije BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava EU u BiH

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu