Kultura     | 22.07.2020. 13:17 |

Filmski program na Konjičkom kulturnom ljetu

FENA Saopćenje

KONJIC, 22. srpnja (FENA) – U okviru "Konjičkog kulturnog ljeta 2020" u kino Sali Narodnog univerziteta Konjic u četvrtak, 23. srpnja, bit će prikazana dva filma.

U 18 sati na programu je "Ringe ringe raja", humoristični animirani film o neobičnom gusanu koji se, tijekom putovanja na jug, neočekivano sprijateljuje s dva izgubljena pačića, dok je u 20 sati planirana projekcija igranog filma "Mia i bijeli lav".

U on line dijelu programa Konjičkog kulturnog ljeta od danas je na Facebook stranici Zavičajnog muzeja i Facebook, Instagram i Viber mrežama Narodnog univerziteta postavljena priča o enterijeru gradske sobe.

Kultura življenja bez obzira na konfensionalnu pripadnost, bila je općenito pod jakim orijentalnim utjecajem. U vrijeme kojem pripadaju eksponati gradsko stanovništvo činili su zanatlije i trgovci, zatim trgovci naveliko koji su se bavili uvozom i izvozom robe, veleposjednici, te vjerski, administrativni i upravni službenici.

Enterijer gradske sobe je nametao stroga pravila, koja su maksimalno poštivala potrebe ukućana, priopćio je Narodni univerzitet Konjic.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Projekcija filma 'Gdje je Anne Frank' u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Nakon dvije decenije Dino Mustafić ponovo na filmskom setu,'Paviljon' nose renomirana glumačka imena

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu