Bosna i Hercegovina     | 16.07.2020. 20:05 |

Sastanak Centralne izborne komisije BiH i Gradske izborne komisije Mostar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Članovi Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine održali su sastanak sa članovima Gradske izborne komisije Mostar u okviru pripreme izbora za Gradsko vijeće Mostara, koji će u skladu s članom 3. Odluke CIK-a o raspisivanju Lokalnih izbora 2020. godine, biti raspisani po sticanju svih neophodnih uvjeta.

Prema saopćenju CIK-a, razgovarano je o svim aspektima rada Gradske izborne komisije i o tome kakvu podršku očekuje od CIK-a i organa vlasti.

Izuzetno je značajno da i Gradska izborna komisija Mostar bude upoznata o svim aktivnostima Centralne izborne komisije BiH i da bude potpuno spremna, u skladu sa svojim ovlašćenjima, provesti izbore u Mostaru.

Ovo je nastavak prakse Centralne izborne komisije BiH da se redovno sastaje s gradskim/općinskim izbornim komisijama kako bi blagovremeno bili riješeni eventualni problemi u radu izborne administracije.

Nova izborna pravila za Gradsko vijeće Mostara su utvrđena Zakonom o izmjenama Izbornog zakona BiH („Službeni glasnik BiH“ br. 41/20 od 10.07.2020. godine), koji stupa na snagu 18. jula 2020. godine.                                                           

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Anketa: Oko 60 posto Beograđana sudjelovat će na izborima 2. lipnja

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel