Bosna i Hercegovina     | 14.07.2020. 14:34 |

Socijaldemokrate BiH ozvaničile početak djelovanja na području Kantona Sarajevo

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 14. jula (FENA) – Prostorije Kantonalne organizacije Socijaldemokrata BiH Sarajevo danas su zvanično otvorene.

- To je jasan znak da Sarajevo kao glavni grad BiH zaslužuje da ima stranku socijaldemokratske provincijencije, ali koja će se istinski brinuti o multietničnosti, radnicima, učenicima, mladim ljudima i svim problemima koji danas tište bh. građane. U ovom momentu možda su na prvom mjestu penzioneri koji nažalost ne žive adekvatno uloženom radu koji su radili čitav svoj život – rekao je predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić.

Smatra da se ni jedna vlast u budućnosti neće moći sastaviti ukoliko ne bude postojao „četvrti –građanski stup vlasti“ pored tri etnonacionalna (srpskog, hrvatskog i bošnjačkog).

- Brinemo se o socijalnoj pravdi za sve ljude gdje se sve odluke donose demokratskom slobodnom voljom – dodao je Bijedić.

Prisutnima se obratila predsjednica KO Socijaldemokrate BiH Lejla Tuco, koja je uvjerena da će ova stranka donijeti progres u bh. društvo – promijeniti stanje koje se, kako kaže, u BiH ne mijenja posljednjih 25 godina.

- Ubijeđena sam da po prvi put imamo pravu demokratiju. Da li su druge bile lažne znamo svi mi. Iako je 'socijaldemokratija' bila u vlasti, iako je imala i premijere nije napravila ništa. Prvi put sam u politici i ući ću u koštac zbog omladine i običnih ljudi, koji su počeli da mrze svoju državu – kazala je Tuco.   

Na događaju je zvanično pristupio članstvu KO Socijaldemokrate BiH Igor Kamočaji koji je istakao da je decentralizacija ključna nota u organizovanju Socijaldemokrata BiH i da neće biti nametnutih rješenja.

- Garantujem da će ovo mjesto i ova organizacija biti mjesto rađanja vizionarskih ideja mladih, kojima je politika, kakva danas i jeste u BiH, vjerovatno dosadna i nezanimljiva. Našu podršku imaju njihove ideje, usmjerene za stvaranje aktivističkih pokreta i da kreiraju sami svoj ambijent -  poručio je Kamočaji mladima koji žele pristupiti Socijaldemokratima BiH.   

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDBiH

Saopćenje za javnost Socijademokrata BiH

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel