Kultura     | 14.07.2020. 14:07 |

Multimedijalni performans 'Hadžera' u Centru kulture i mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Na Teatarskoj sceni Centra kulture i mladih (CKM) Općine Centar Sarajevo 17. jula bit će upriličena pretpremijera multimedijalnog performansa "Hadžera", nastalog u produkciji CKM-a, dok je premijera zakazana za 24. jula.

Performans "Hadžera" u režiji Riada Ljutovića posvećen je žrtvama ratova u BiH i genocida u Srebrenici, saopćeno je iz press službe Općine Centar.

Kroz spoj glume, plesa i muzike, prikazuje dijagonalu stradanja bošnjačkog naroda u ratovima koji su zadesili naše prostore. Sadrži niz ispovijesti ispričanih kroz monološke forme stradanja bošnjačkog naroda iz cijele Bosne i Hercegovine.

"Hadžera" je potresna i emotivna priča o dva srebrenička cvijeta iz različitih vremenskih okvira, ispričana tihom patnjom i drhtavim glasovima nečijih nesuđenih, od zločinačke ruke zaustavljenih, supruga, majki, dobrih sestara…

Autor teksta je Kasim Ćustović, dramaturginja Džejna Hodžić. U predstavi glume Merima Lepić Redžepović i Vanesa Glođo. U projektu učestvuju i polaznici Multimedijalnog projekta i škole baleta JU CKM.

Ulaz na pretpremijernu i premijernu izvedbu je besplatan. Broj mjesta u sali je ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Izložba fotografija 'Opet sam sanjao Sarajevo' Esada Ese Lukača 5. aprila u CKM-u

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu