Kultura     | 13.07.2020. 16:11 |

Izložba "Umjetnici Sarajevu" od 20. do 30. jula

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. jula (FENA) - Internacionalna deveta izložba "Umjetnici Sarajevu" bit će realizirana od 20. do 30. jula u Gazi Husrev-begovom hanikahu. Svakodnevno će biti otvorena za posjetioce od 10.00 do 19.00 sati, saopćeno je iz Galerije "Preporod".  

Povodom ovog događaja, 20. jula će biti održana pres-konferencija.

Umjetnici iz sedam zemalja izložit će oko 120 djela rađenih različitim tehnikama.

Publika će imati priliku da glasa za najinteresantnije djelo čiji će autor kao nagradu dobiti termin za samostalnu izložbu u galeriji "Preporod".

Umjetnici čija djela će biti izložena su: Dževad Hozo, BiH, Edin Numankadić, BiH, Šemsa Gavrankapetanović, BiH, Omer Kalesi, Francuska, Ćazim Hadžimejlić, Dževdet Nikočević, BiH, Nora Lefa, Grčka, Fehim Husković, Makedonija, Alaybey Karoglu,Turska, Orhan Cebrailoglu, Turska, Hasan Zeybek, Kipar, Birsen Ceken, Turska, Mirsada Baljić, BiH, Mensur Porović, BiH, Adis Lukač, BiH, Besnik Xhemaili, Kosovo, Amra Kozlić, BiH, Ilonka Jasak, BiH, Adela Nurković-Kulenović, BiH, Merima Ivković,BiH, Ira Skopljak, BiH,  Yongmoon Kim, Južna Koreja, Jasmina Spahić, BiH, Sead Emrić, BiH, Nerdina Abdulić Osmančević, BiH, Halida Emrić, BiH, Selver Kardović, Crna Gora.   

Prema saopćenju, ova deveta internacionalna izložba će doprinijeti značajnim sadržajem, kao i promociji umjetničke i kulturne scene grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Ovom tradicionalnom izložbom želimo ponuditi priliku za komunikaciju umjetnika različitih profila međusobno, s javnošću i širom publikom. Želimo prikazati poziciju umjetnika u Bosni i Hercegovini danas. Umjetnici će izložiti svoja djela prožeta svjetlošću i energijom koja spaja i ujedinjuje različitosti, tragom vlastitih  poimanja i kreativnosti - naveli su iz Galerije "Preporod".

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Svjetska premijera filma 'Hako' na Martovskom festivalu u Beogradu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo