Bosna i Hercegovina     | 10.07.2020. 14:16 |

U Mostaru od ponedjeljka počinje evidentiranje adresa

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. srpnja (FENA) - Grad Mostar obavještava vlasnike ili korisnike kuća, stanova i poslovnih prostora na području grada da će se od 13. srpnja do 30. rujna obavljati evidentiranje postojećih adresa, odnosno ulice i kućnog broja.

Evidentiranje adresa provodi se u svrhu uspostave adresnog registra, što će u konačnici omogućiti korištenje podataka o adresama u svakodnevnom životu (hitna pomoć, vatrogasci, dostava pošte, taxi služba, mogućnost GPS navigacije i slično), kao i kod različitih administrativnih procedura poput prijave prebivališta građana, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Adrese će evidentirati povjerenici mjesnih zajednica u suradnji s djelatnicima Gradske uprave i Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

"Ovim putem pozivamo vlasnike ili korisnike nekretnina na suradnju s povjerenicima mjesnih zajednica u smislu pristupa objektima kao i davanja potrebnih informacija koje će biti tražene od njih kako bi oni mogli pravilno izvršiti evidentiranje adresa sukladno Zakonu o načinu označavanja i evidenciji naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva", stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel