Bosna i Hercegovina     | 06.07.2020. 20:27 |

Obilježena 28. godišnjica brigade kralja Tomislava

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 6. srpnja (FENA) - U povodu 28. godišnjice utemeljenja brigade "Kralj Tomislav" iz Tomislavgrada, u ponedjeljak su, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, ispred spomen obilježja u Tomislavgradu položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

 Vijence su položili predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Tomislavgrada i Hercegbosanske županije, Oružanih snaga BiH, općinski i županijski predstavnici vlasti te izaslanstvo MUP-a i Uprave za pitanje branitelja HBŽ-a.

 Kratku molitvu ispred spomen obilježja za sve pokojne hrvatske branitelje održao je vojni kapelan fra Mario Ostojić nakon čega je u Duvanjskoj bazilici održana misa.

 Inače, godišnjica ratne brigade kralja Tomislava svake se godine obilježava u sklopu duhovno-kulturne manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića" koja je ove godine otkazana iz epidemioloških razloga, stoga je samo za vjernike organizirano služenje misa devetnica i misa za branitelje.

 Kroz bigadu "Kralj Tomislav" iz Tomislavgrada, prema službenim evidencijama od 1992. do 1995. prošlo je više od pet tisuća bojovnika, a o težini njihovog ratnog puta govori podatak od 117 poginulih.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Završena likovna kolonija 'Zemlja kralja Tomislava'

Lukavac Cement 50. rođendan dočekuje pod okriljem mađarske Talentis Grupe

Tomislavgrad: Okupljanje pripadnika oklopnih postrojbi HVO-a

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel