Svijet     | 05.07.2020. 12:22 |

U SAD 43.000 novozaraženih koronavirusom

FENA Internet

WASHINGTON, 5. jula (FENA) - U Sjedinjenim Američkim Državanma (SAD), u posljednja  24 sata je registrovano više od 43.000 zaraženih koronavirusom, saopćio je Univerzitet Johns Hopkins koji svaki dan objavljuje broj zaraženih i preminulih.

U SAD su u subotu prijavljene 43.742 osobe inficirane koronavirusom, a od početka pandemije u SAD su zaražene dva miliona i 836.764 osobe. Od koronavirusa su u posjednja 24 sata umrle 252 osobe, a od početka pandemije ukupno 129.657 ljudi.

SAD su najviše pogođene virusom. Predsjednik SAD Donald Truamp u subotu je ponovo kritikovao Kinu, gdje se prvo pojavio COVID-19, navodeći da bi ta zemlja trebalo da snosi odgovornost za širenje virusa.

Koronavirusom od početka pandemije je zaraženo preko 11 miliona ljudi, a preminulo više od 520 hiljada. Poslije SAD, najviše oboljelih je u Brazilu i Rusiji.

Na četvrtom mestu je Indija, u kojoj je u posljednja 24 sata prijavljeno 24.850 novih slučajeva infekcije virusom korona, što je novi rekordan dnevni porast broja novooboljelih u toj zemlji, prenosi Radio Slobodna Evropa.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel