Regija     | 03.07.2020. 15:09 |

Mahmutbegović uputila pismo podrške predsjednici BNV-a Sandžaka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je pismo podrške predsjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasmini Curić u povodu složene epidemiološke situacije u Novom Pazaru i Sandžaku, izazvane pandemijom koronavirusa.

- Slike i krajnje oprečne informacije koje nam stižu su vrlo uznemirujuće i deprimirajuće, a naročito kada se u obzir uzme i vrlo složena društveno-politička situacija i odnos Beograda i srpske politike prema Sandžaku - kazala je Mahmutbegović.

Sve to, istakla je, dodatno pojačava strepnje i zabrinutost, ali  i još više učvršćuje povezanost i spoznaju da se radi o jednom biću, o jednom narodu i neraskidivoj vezi.

- Svjedoci ste da je zvanični Beograd odbio pomoć naših univerzitetskih centara i ljekara koji su se bez razmišljanja stavili na raspolaganje i izrazili spremnost da krenu put Novog Pazara, kako bi pomogli našoj braći i sestrama – očekivana reakcija i odgovor Beograda, ali i znak da se ti centri i te politike pribojavaju tog našeg osjećaja povezanosti koji će se još više učvrstiti i postajati prepoznatljiviji - navodi se u pisimu potpredsjednice Federacije Bosne i Hercegovine Melike Mahmutbegović.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel