Kultura     | 26.06.2020. 08:30 |

Premijerno izvedena predstava 'Spremni' u HNK Mostar

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 26. lipnja (FENA) - Na maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u četvrtak je izvedena premijera predstave "Spremni", autorice Kristine Gavran.

Radnja predstave događa se u jednoj obitelji, a likovi su arhetipski: Majka, Otac, Sin i Kćer. Ta obitelj živi po filozofiji samodostatnosti, gdje ti nitko drugi ne treba, ili kako Otac u obitelji kaže: "Četiri je mjera u svim kuharicama. Zato naša obitelj broji četiri člana. Mi nikome ništa nismo dužni". Otac i Majka puni su straha, i tim strahom doslovce hrane svoju djecu.
U predstavi igraju Dražen Pavlović, Anja Kraljević, Robert Pehar te Jelena Kordić Kuret koja je i redateljica.

- Ako smijem biti neskromna pa reći - napravili smo kvalitetnu predstavu. Proces je bio vrlo hektičan jer, uz režiju, i igram ulogu Majke, tako da nije bilo jednostavno posložiti cijelu priču da ima glavu i rep - kazala je redateljica.

Po njezinim riječima, pokretač cijele priče je fenomen straha.

- Ova predstava govori o tome što se događa kada strah kao jedna urođena, primarna ljudska emocija s funkcijom da upozori i zaštiti čovjeka, prestane imati tu svoju osnovnu funkciju i postaje fobija. Što dovodi do toga, koji su uzroci, kako se to odražava na ljude i što su posljedice? To me je privuklo i to su sve stvari kojima smo se bavili unutar cijelog procesa - istaknula je Kordić Kuret.

Predstava je odigrana pred ograničenim brojem gledatelja, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera zaštite, a nakon premijere slijede prva i druga repriza u petak i subotu, 26. i 27. lipnja, s početkom u 20 sati.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HNK Mostar oglasio se povodom izjave predsjednika Gradskog Vijeća Grada Mostara

Održana komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel