Kultura     | 23.06.2020. 17:06 |

'Onomatobleja Show' u Donjem Fakufu, Sarajevu i Zenici

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. lipnja (FENA) - "Onomatobleja Show" kreće u postCoronsku mini turneju u gradovima Donji Vakuf,  Sarajevo, Zenica.

Mostarski trojac: Luka Marijanović, Nikola Rončević i Omer Hodžić, okupljeni u "Onomatobleju Show" do sada su obišli više od trideset gradova, dvorane su popunjene do zadnjeg mjesta, a oduševljenje publike je motiv za stvaranje novih priča.

"'Onomatobleja Show' je satirična komedija na bini, koja će vas u isto vrijeme nasmijati i dati odgovor na velika i mala pitanja: kako prevazići stereotipe i kako se nositi s njima?.Jedno je sigurno, ova predstava budi najuspavanije emocije i mijenja pogled na ono što zovemo svakodnevnica", priopćili su organizatori.

Predstava i turneja nastali su pod okriljem mostarskog OKC Abrašević, u sklopu projekta BHRI.

"Nismo nastupali duže od tri mjeseca. Bilo je svega komičnog i satiričnog u našem društvu. Jedva čekamo to podijeliti sa publikom, naravno sa sigurne distance. Onomatobleja Show se bavi predrasudama, ali naći ćemo načina popričati sa publikom i o aktuelnoj problematici. Dolazak na predstavu bit će najgore uloženih sat vremena u vašem životu", poručuju na sebi svojstven način glavni likovi Onomatobleje.

Onomatobleja je u Donjem Vakufu najavljena za 25. lipnja, u Domu Kulture s početkom u 19.30, u Sarajevu 26. lipnja, u CKM Jelićeva u 20.00 sati te u Zenici 27. lipnja, u HKD-u Napredak u 20.00 sati. 

Organizatori napominju da je ulaz besplatan, a broj mjesta ograničen na stotinu.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel