Najave     | 19.06.2020. 16:06 |

Predstava 'Žorž Danden' u subotu na Konjičkom kulturnom ljetu

FENA Saopćenje

KONJIC, 19. lipnja (FENA) - U sklopu manifestacije Konjičko kulturno ljeto 2020 Srednjoškolska scena Amaterskog pozorišta "Neretva" premijeru kazališne predstave "Žorž Danden" izvest će u subotu, 20. lipnja, u kino dvorani Narodnog univerziteta Konjic (NUK) s početkom u 19 sati

"Žorž Danden" komedija je Jean-Baptistea Poquelin Moliera, u režiji Seje Fišića. U predstavi glume Samra Jablić, Sara Osmanović, Emir Pirija, Envera Moro, Sanina Osmanović, Velid Alihodžić, Saira Špuren, Denis Kevrić, Kenan Alikadić i Nordin Bandić.

U ovoj predstavi autor se bavi temom modernih skorojevića. Žorž Danden, seoski bogataš, pokušavajući se približiti aristokraciji i steći plemićku titulu, ženi se plemkinjom koja ga prezire i vara, međutim njegova sujeta ga neminovno vodi u blato, a on ponižen i poražen, shvaća da se novcem ne može kupiti ono najvrjednije, odnosno ljubav, priopćeno je iz Narodnog univerziteta Konjic. 

Autor Molier istančani poznavatelj svih nijansi ljudske prirode i čovjekovih mana koji potvrđuje svoju aktualnost i danas, u vremenu u kojem čovjek u stalnoj trci za novcem zaboravlja na prave ljudske vrijednosti i ono što život čini istinski lijepim, tjerajući gledatelja da se zapita nad sobom i svijetom oko sebe.

Organizatori događaja su Narodni univerzitet Konjic i Yunus Emre Institut Mostar, broj gledatelja je ograničen, cijena ulaznice je dvije marke, a organizatori mole gledatelje da na predstavu ponesu zaštitne maske.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Održana komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Bogat travanjski program u HNK Mostar

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel