Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 18.06.2020. 14:51 |

MUP Republike Turske donirao SIPA-i policijske uniforme

FENA Agencije

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak je izvršena zvanična primopredaja donacije Ministarstva unutrašnjih poslova Turske SIPA-i, javlja Anadolu Agency (AA).

Donaciju čini policijska oprema, odnosno taktičke uniforme koje će koristiti policijski službenici SIPA-e. Svečanosti primopredaje u SIPA-i prisustvovao je ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, a donaciju je formalno preuzeo zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević.

Nakon primopredaje održan je i sastanak Kneževića i ambasadora Koca. Zamjenik direktora SIPA-e istakao je kako je jačanje materijalno-tehničkih i kadrovskih kapciteta SIPA-e jedan od njegovih prioriteta, zbog čega ga posebno raduje donacija MUP-a Turske. Zahvalio je MUP-u Turske naglasivši da će donirana oprema biti raspoređena u skladu s potrebama SIPA-e.

Ambasador Koc je tokom sastanka kazao kako ambasada Republike Turske u BiH stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid pomoći, kako bi se što efikasnije suprotstavila svim sigurnosnim izazvima današnjice te da je SIPA ozbiljan partner u borbi protiv najsložnijih oblika kriminala.

Koc je nakon sastanka kazao kako je najbolji pokazatelj odnosa između Turske i BiH zapravo pristup i politika Turske u kontekstu stabilnosti i integriteta BiH.

"Jedna od oblasti saradnje svakako je sigurnost i saradnja na tom polju. Saradnja i sastanci predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Turske i Ministarstva sigurnosti BiH se nastavljaju. Danas smo imali i svečanu predaju uniformi SIPA-i koje su stigle iz Turske. Našoj strani je ranije upućen zahtjev u vezi pomoći SIPA-i i naše ministarstvo je na to pozitivno odgovorilo", kazao je Koc, dodajući kako je vrlo značajna prisutnost jedne ovakve saradnje i solidarnosti u vremenu pandemije koronavirusa.

Koc je dodao kako je tokom sastanka s Kneževićem potvrđeno kako će ovakav vid saradnje biti nastavljen, od edukacije osoblja do borbe protiv terorizma.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Turska vojska ubila 32 člana PKK

Bosanskohercegovački ministri za obrazovanje u radnoj posjeti u Turskoj

Novozelandski ministar vanjskih poslova Peters: Želimo mir u Gazi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel