Bosna i Hercegovina     | 16.06.2020. 13:10 |

Više od 250 studenata uspješno završilo tečajeve Studentskog zbora SUM

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. lipnja (FENA) - Tečajeve Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru (SUM), koji su počeli tijekom ožujka, uspješno je završilo preko 250 studenata koji su ove godine iz učionica na SUM-u premješteni na online platformu.

Kada je nastupila pandemija koronavirusa, Studentski zbor je uz pomoć IT Centra SUM-a implementirao tečajeve na daljinu, priopćeno je iz Predsjedništva Studentskog zbora SUM-a.

"Studenti su iz svojih domova pohađali deset online tečajeva, a to su engleski, njemački, ruski, talijanski, francuski i španjolski jezik te informatika, grafički dizajn, statistika i gitara. Tečajevi su se izvodili putem sustava za e-učenje SUMARUM i aplikacije Google Meet, a predavači su bili studenti Sveučilišta u Mostaru", ističu iz Studentskog zbora.

Kako su izvjestili, ove godine neće se održati tradicionalna podjela certifikata, ali će studenti svoje certifikate moći preuzeti od sljedeće akademske godine u uredu Studentskog zbora ako cijela situacija oko pandemije koronavirusa bude stabilna.

Studenti su skoro tri mjeseca imali online predavanja za tečajeve koje su pohađali, a kroz protekli tjedan polagali su ispit koji je također održan online, čime je završen jedan od najvećih projekata Studentskog zbora SUM-a, a nastavlja se u sljedećoj akademskoj godini, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel