Bosna i Hercegovina     | 12.06.2020. 16:48 |

Nenadić-Bukinac: Postoji mnogo potencijala za saradnju Slovenije, BiH i KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić ugostio je danas ambasadoricu Republike Slovenije Zoricu Bukinac, s kojom je razgovarao o mogućnostima za razvoj privredne saradnje, s akcentom na oblast turizma.

Razgovarano je o političkim odnosima između Republike Slovenije, Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo, ali je sastanak bio prilika i za razmjenu iskustava i pružanje podrške Bosni i Hercegovini u razvoju obnovljivih izvora energije i uspostavi tzv „zelenih gradova“.

Poduzimanje mjera u obje zemlje u saniranju stanja izazvanih pandemijom koronavirusa bilo je također dio današnjih razgovora.

- Republika Slovenija je veoma zainteresirana da pruži svaku vrstu podrške Kantonu Sarajevo na implementaciji evropskih i drugih projekata - naglasio je premijer Nenadić.

Složio se s ambasadoricom Bukinac da postoji još mnogo potencijala i prostora za unapređenje međusobne saradnje na privrednom i kulturnom planu.

Najavljen je skori sastanak unutar koordinacije Kantona Sarajevo s ambasadama akreditiranim u BiH i međunarodnim organizacijama po pitanju zajedničke realizacije privrednih i infrastrukturnih projekata, te projekta u oblasti zaštite okoliša, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu