Bosna i Hercegovina     | 12.06.2020. 11:09 |

Glasanje za državljane Srbije, Hrvatske i Poljske u DKP-ima u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine obavijestilo je ambasade Republike Srbije, Republike Hrvatske i Republike Poljske o saglasnosti Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da njihovi državljani, koji se nalaze na privremenom ili trajnom boravku u BiH, mogu glasati u njihovim diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Tako će glasanje građanima Republike Srbije biti omogućeno 21. juna 2020. godine u Generalnim konzulatima u Sarajevu, Tuzli i Mostaru, Konzulatu u Drvaru, Konzularnim kancelarijama sa sjedištem u Trebinju i Drvaru, te biračkim mjestima u Višegradu, Doboju, Bratuncu, Bijeljini, Zvorniku i Prijedoru.

Na istoj sjednici donijeta je i Odluka o davanju saglasnosti za glasanje državljanima Republike Hrvatske, s privremenim ili trajnim boravištima u BiH, da mogu u dane 4. i 5. jula 2020. godine glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini. Glasanje hrvatskih državljana će biti organizovano u Ambasadi Republike Hrvatske u Sarajevu, Generalnim konzulatima u Mostaru, Tuzli, Banjaluci i konzulatima u Vitezu i Livnu.

Vijeće ministara je dalo i saglasnost za glasanje državljana Republike Poljske, 28. juna 2020. godine (I krug) i 12. jula 2020. godine (eventualni II krug), koji privremeno ili trajno borave na teritoriji BiH. Državljanima Poljske će biti omogućeno glasanje u Ambasadi Poljske u Sarajevu, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Istraživanje IDEA - Glasači u brojnim zemljama nemaju povjerenje u demokratske institucije

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu