Bosna i Hercegovina     | 10.06.2020. 17:15 |

Dodik primio u nastupnu posjetu rezidentnu predstavnicu UN-a MacDonald

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je u nastupnu posjetu rezidentnu predstavnicu UN-a Ingrid MacDonald.

Dodik je prenio rezidentnoj predstavnici MacDonald pozitivno iskustvo koje ima sa svim organizacijama UN-a s kojima je do sada sarađivao i naglasio da će Predsjedništvo BiH UN-u biti dobar partner i saradnik. On je posebno istakao posvećenost i pomoć UNDP-a u rješavanju problema koje je donijela epidemija COVID-19, u momentu kada je gotovo sve bilo stalo. 

Rezidentna predstavnica UN-a u BiH Ingrid MacDonald je rekla da je impresionirana efikasnim mjerama koje su sprovedene u BiH u borbi sa epidemijom COVID-19, što je rezultiralo niskim brojem zaraženih i smrtnosti. 

Član Predsjedništva BiH Dodik i rezidentna predstavnica UN-a u BiH su razgovarali i o Sporazumu o okvirnoj saradnji s UN-om kako bi mogao biti uskoro donesen, kao i o Socioekonomskom dogovoru i Dijalogu za budućnost, na čemu je angažirano Predsjedništvo BiH. 

Dodik je rekao da je Dijalog za budućnost dobar i da se trebamo baviti projektima budućnosti a ne samo historijom, da treba nastaviti raditi na tome, te da ne smijemo stati, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vučić: Njemačka vodi "brutalnu kampanju" za prijem Kosova u Vijeće Europe

Svečani prijem gostiju 'Sarajevo Destination Festivala' u Zemaljskom muzeju BiH

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel