Sport     | 02.06.2020. 16:47 |

Direktor Veleža: Nakon odluke Nogometnog saveza okrećemo se novoj sezoni

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2 lipnja (FENA) - Direktor Fudbalskog kluba Velež Džemil Šoše prokomentirao je odluku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH da se prekine nogometna sezona 2019./2020., kazavši kako je tom odlukom konačno prekinuta neizvjesnost.

U Veležovom priopćenju za javnost navodi se kako će se "Rođeni" sada koncentrirati na pripremni period i sklapanje momčadi za sljedeću natjecateljsku sezonu koja bi trebala početi 1. kolovoza.

"Cilj FK Velež Mostar od samog starta sezone bio je da izborimo opstanak, a ne da se dovedemo u situaciju da za opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH strepimo do posljednjeg kola. Kasnije, kako je sezona odmicala, normalno je da su nam apetiti rasli i sigurno da smo razmišljali i o Europi. Zadovoljan sam što smo ostvarili naš primarni cilj u povratničkoj sezoni, stabilizirali klub i riješili mnoga dugovanja", poručio je Šoše.

Dodao je kako Velež u sljedećoj sezoni neće imati nikakav pritisak pod kakvim je klub bio u povratničkoj sezoni te da će fokus biti usmjeren na slaganje ekipe za Europu.

Šoše je ovo prilikom čestitao Sarajevu osvajanje naslova prvaka BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sarajevo nadigralo Velež na Koševu

Bilbija donio pobjedu Zrinjskom u Posušju

Borac nosi tri boda iz Čitluka 

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel