Stranačke aktivnosti     | 01.06.2020. 15:38 |

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

FENA Saopćenje

Vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla, dr. Aleksandar Vujadinović i Mirel Mišković koji se trenutno vode kao samostalni vijećnici, jer višemjesečni zahtjevi za formiranje kluba ispred Socijaldemokrata BiH se ne uzimaju u razmatranje, podnijeli su inicijativu da se naredne sjednice uz pridržavanje preporučenih mjera održavaju u sali ili nekom drugom adekvatnom prostoru, kako bi GV Tuzla radilo što efikasnije i u službi građana koji su ih i izabrali.

“Trenutnim načinom rada, ne možemo raditi u kapacitetu kakav je bio do vanrednog stanja, a s obzirom na socijalno-ekonomske posljedice koje su nastale pandemijom. Na svu sreću, epidemiološka situacija u Tuzli je povoljna i mjere se lagano popuštaju, te ne vidimo razlog zbog kojeg ne bismo se mogli sastajati i održavati sjednice Gradskog vijeća.” – napisali su u obrazloženju.

Odgovor iz Gradskog vijeća je stigao i nastavlja se diktatura. Gradskim vijećem Tuzla upravlja Jasmin Imamović, gdje vanredne sjednice mogu biti zakazane samo na prijedlog Gradskog štaba civilne zaštite, čiji je komandant Jasmin Imamović i na prijedlog gradonačelnika Jasmina Imamovića. Ovim činom, GV je raspušteno, a rad je određen na način da vijećnici emailom dobijaju materijal i da se emailom izjašnjavaju i glasaju.

 

Gradska organizacija SDBiH podsjeća javnost da je i sam gradonačelnik Imamović pozivao federalne parlamentarce tridesetog maja da sjednice Parlamenta održe u Tuzli gdje je izjavio da “Suspendovati Parlament i zakonodavnu vlast staviti u ruke maloj grupi ljudi, dovodi nas u opasnost od prijekih zakona i prijekih sudova, u opasnost od diktature. To su društveno opasne namjere.”

Pitamo i gradonačelnika, odnosi li se navedeni citat na njegovu diktaturu?

 

Dan nakon Imamovićevog poziva, Klub poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona, pozvao je političke subjekte da u što kraćem roku učine napore i osiguraju nesmetan rad zakonodavne vlasti na TK. Podsjećamo, do sada je u normalizovanom radu održano već šest sjednica Skupštine TK na kojima prisustvuje i više osoba nego na sjednicama GV Tuzla.

Iako je u odgovoru naveden razlog, pitamo se da stvarni razlog nije unutarstranačka raspodjela upravnih i nadzornih odbora, te direktorskih pozicija u Gradu Tuzla, o kojima bi ipak vijećnici trebali raspravljati i odlučiti?

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDBiH

Saopćenje za javnost Socijademokrata BiH

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu