Stranačke aktivnosti     | 30.05.2020. 13:06 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Reakcija čelništva SDA i s njima povezanih struktura povodom zakonite aktivnosti Tužiteljstva BiH u svezi sa, u javnosti poznatoj "aferi respiratori", daje, još jednom, potpunu i pravu sliku stanja stvari u nas. Iz nje se jasno vidi kako našom državom upravljaju tri, jednako maligna, na kriminalu i klijentelizmu izgrađena oligokratska  sustava, kojim državne institucije trebaju služiti samo za ostvarenje i zaštitu njihovih interesa, a ne za opće interese i dobro.

Kada, pak, kojim slučajem, iste te institucije počnu se baviti njihovim kriminalom, onda to predstavljaju kao napad na narod čije, navodno, interese zastupaju, a zapravo ne prezaju da i stanja nesreća koriste kao prigodu za pljačkanje svog naroda. Žalosno je, ali na toj matrici manipuliraju i dobijaju podršku užih vjerskih krugova i onih društvenih slojeva na čijim leđima su se obogatili i izgradili oligokratsku strukturu.

Uz to,kakvo licemjerje, oni se predstavljaju kao zdušni zagovornici pravne države, vladavine prava, europskih i demokratskih vrijednosti i standarda...

Hrvatska stranka BiH poziva b-h javnost da podrži državne institucije u borbi protiv kriminala. Kriminal ne poznaje naciju. On poznaje i podrazumijeva osobno bogaćenje i vlast koja mu to omogućava, a nacija mu služi samo kao pokriće.

  Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel