Bosna i Hercegovina     | 30.05.2020. 10:13 |

Klub Bošnjaka u Skupštini HNŽ-a: Prozreli smo nezakonite namjere HDZ-a

FENA Saopćenje

 

MOSTAR, 30. svibnja (FENA) - Klub Bošnjaka u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) oglasio se priopćenjem za javnost u povodu u četvrtak prekinute sjednice Županijske skupštine, ističući kako je razlog tome što su njihovi zastupnici htjeli spriječiti nezakonite namjere HDZ-a BiH.

"Svaki pokušaj HDZ-a BiH da Hercegovačko-neretvansku županiju učini ekskluzivnim prostorom u kojem će taj politički subjekt imati isključivo pravo nametanja svoje volje, uglavnom rezultira neuspjehom i novom političkom krizom čiju cijenu u konačnici plaćaju svi građani, a time i Hrvati", priopćeno je u subotu iz Kluba Bošnjaka u Skupštini HNŽ-a.

Suprotno najavama premijera HNŽ-a Nevenka Hercega i očekivanja javnosti i gospodarskih subjekata kako će ova županija dobiti kvalitetan korona zakon i rebalans proračuna, za što su, tvrde u Klubu Bošnjaka, posebno zainteresirani, HDZ BiH je to demantirao uoči same sjednice Skupštine "kada se odlučio da zbog providne političke potrebe zaustavi cijeli proces i umjetno stvori novi politički klaster''. 

Sjednica Skupštine HNŽ-a prekinuta je, napominje se, na zahtjev kluba Hrvata koji su napustili zasjedanje prvi put u radu Skupštine i time doveli u pitanje kvorum za rad.

''Županijski HDZ BiH pokušao je kroz rad Vlade i Skupštine nametnuti rješenja koja su u suprotnosti sa Zakonom o proračunu Federacije BiH i Zakonu o županijskim ministarstvima. Izjava premijera Hercega kako ministri iz SDA ne učestvuju u radu Vlade HNŽ-a je neozbiljna i zabrinjavajuća, prvenstveno za HDZ BiH, zbog činjenice jer se sjednica Vlade održala neposredno pred zasjedanje Skupštine HNŽ-a'', navodi se u priopćenju.

Klub Bošnjaka svojim odgovornim postupanjem, dodaje se, očigledno je prozreo pokušaj nezakonitih i politički štetnih namjera i time izazvao pometnju premijera Vlade HNŽ-a i zastupnika HDZ-a BiH u Skupštini županije.

''Frustracija i nezadovoljstvo vidjela se u izjavi dezorijentiranog Hercega, koji je zaštitu zakonitosti tretirao kao 'neku drugu dimenziju', dok su iz kluba Hrvata revoltirani poručili da ih 'nitko neće ucjenjivati'. Legitimni potezi ministara SDA u Vladi i zastupnika iz Kluba Bošnjaka u Skupštini ne predstavljaju nikakve ucjene, nego isključivo sprječavanje nezakonitih namjera'', stoji u priopćenju.

Klub Bošnjaka u Skupštini, koji svoj rad smatra veoma ozbiljnim i odgovornim, na kraju priopćenja poziva kolege iz HDZ-a, kao i sve druge političke subjekte na potrebni dijalog u iznalaženju najboljih rješenja za sve građane HNŽ-a.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel