Kultura     | 22.05.2020. 16:25 |

Nagradni konkurs za najbolju video priču 'Moja porodica u izolaciji'

FENA Saopćenje

ARAJEVO, 22. maja (FENA) - Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar i "Porodično savjetovalište" Kantona Sarajevo pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo organiziraju konkurs o temi "Moja porodica u izolaciji", a povodom 15. maja, Međunarodnog dana porodice.

Nastojeći sačuvati i njegovati što više pozitivne energije u našoj izoliranoj svakodnevnici, organizatori su pozvali sve članove porodice da svoje emocije iz izolacije pretoče u kratku video priču (do četiri  minute), koristeći različite tehničke mogućnosti i vidove montaže, i tako pokažu svoje rediteljske, glumačke i filmske sklonosti na kreativan, duhovit i maštovit način.

Konkurs će biti otvoren do 30. maja, a najuspješnije video priče ocijenit će žiri u kojem su režiser i scenarista Enver Puška, glumci Tarik Filipović i Milan Kalinić, te producent i režiser muzičkih spotova Haris Dubica.

Više detalja o konkursu može se pogledati na web stranici i linku:  www.centarkulture.ba;https://centarkulture.ba/videokonkurs/ 

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1993. godine proglasila je 15. maj Međunarodnim danom porodice i na taj način istakla njen značaj i ulogu u društvu. S obzirom na to da je pojava pandemije koronavirusa već duže vrijeme najprisutnija globalna tema u životima nas i naših porodica, javno obilježavanje tako značajnog datuma iz sigurnosnih razloga nije izvodljivo. Riječ izolacija znači razdvojiti, eliminirati, odstraniti, ukloniti, neutralizirati, ali znači i sačuvati, saopćeno je iz općine Centar Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel