Kultura     | 22.05.2020. 16:07 |

Grad Sarajevo najavio pomoć Zemaljskom muzeju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je posjetio Zemaljski muzej BiH gdje je razgovarao sa direktorom Mirsadom Sijarićem, pri čemu je dogovorena i realizacija konkretne pomoći, o čemu će biti više riječi u narednim danima.

- Grad Sarajevo će uvijek biti na strani Zemaljskog muzeja, u to nema nikakve sumnje. Pronalazimo modalitete na koji način će Grad i ove godine pomoći rad Muzeja. Sramotno je da smo došli u ovu situaciju. Međutim, jasno je da ovdje moramo imati sistemsko rješenje koje će trajno osigurati ne samo opstanak nego i razvoj ove institucije. Mi ćemo svakako biti dio rješenja - rekao je Skaka.

Sijarić je tokom sastanka naglasio važnost nesmetanog funkcioniranja Zemaljskog muzeja, ističući da je on ovih dana ponovo otvorio vrata, nakon što je obustavljen rad zbog pandemije.

- Ohrabreni smo voljom Grada Sarajeva i gradonačelnika da intenziviramo i evo konkretiziramo saradnju. Uvjeren sam da će ono što smo danas dogovorili biti u interesu ne samo Muzeja i Grada nego i svih građana. Naši timovi će u narednih nekoliko dana precizirati detalje i krenuti u realizaciju - dodao je Sijarić, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Karić ugostila francuske, italijanske i rumunske vojnike Strateških rezervnih snaga EUFOR-a

Zelenski pozvao da se Ukrajini pošalju dodatni sistemi protivzračne odbrane

Karić pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel