Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Pandurević: Izdaja SNSD-a u vidu odbrane blajburške mise


„Svi okeani ovog svijeta ne mogu oprati sramotu i izdaju SNSD-a, jer su stali u odbranu blajburške mise u Sarajevu i odbili rezoluciju o Blajburgu. Odbili su da institucionalno osude veličanje i amnestiranje ustaških zločinaca pod poktoviteljstvom Sabora Hrvatske“ – istakla je Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS.

Pandurević kaže da je time SNSD ponizio srpske žrtve, srpski narod, ignorisao stav Srpske pravoslavne crkve, a sve da bi se dodvorili HDZ-u.

„Srpski član Predsjedništva BiH, da štiti interese svog naroda a ne proustaške, uputio bi protestnu notu zvaničnom Zagrebu i prije održavanja mise zatražio povlačenje našeg ambasadora iz Zagreba“ – naglašava Pandurević.

Ona je ponovila da je sav normalan antifašistički svijet, cijela Evropa, osudila veličanje Blajburga i glorifikaciju ustaštva, samo SNSD nije, a imao je priliku da to uradi kroz institucije i nikakvi im izgovori sada ne pomažu.

„Ma koliko građane, posebno potomke žrtava ustaša, boli ovakvo ponašanje vlasti Srpske, ono ne iznenađuje jer je sasvim jasno da je vrh SNSD-a odavno u raljama raznih hrvatskih službi“ – istakla je Pandurević.

Ona kaže da SNSD zato servilno služi hrvatskim interesima, a na štetu srpskih još od predaje jasenovačke građe i Prudskog sporazuma kojim su potpisali kraj Republike Srpske.

„Zato je Pelješki most vitalni srpski nacionalni interes, ali zbog Trgovske gore ne smiju institucionalno da reaguju niti žele da pokrenu tužbu protiv Hrvatske. Zato je Milorad Dodik, tada predsjednik Republike Srpske, bez riječi protesta, primio bivšu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović kada je išla u Jajce na proslavu Maestrala, strašnog zločina nad Srbima. Zato, nažalost, u Sarajevu imamo srpsku sramotu, a ne ''reprezentaciju''“ – zaključila je Pandurević.

Sektor za politiku i medije

 

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.