Bosna i Hercegovina     | 19.05.2020. 13:08 |

HNŽ traži relaksiranje mjera pri prelasku državne granice

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. svibnja (FENA) - Predstavnici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Županijskog stožera civilne zaštite  HNŽ-a, u utorak su uputili poziv Federalnom stožeru civilne zaštite da se, na tragu evidentnoga poboljšanja ukupnog zdravstveno-epidemiološkog stanja u državi, bez odgode donesu odluke o relaksiranju mjera kada je u pitanju prelazak državne granice, broj okupljanja ljudi, kao i odluke o odobrenju rada tržnih centara i svadbenih salona.

"Predlažemo, u prvoj etapi, ukidanje mjere obveznoga samoizoliranja u prigodi prelaska granice na razdoblje od 72 sata, a u drugoj etapi ukidanje te mjere u cijelosti. Također, potrebno je omogućiti prekogranično komuniciranje i za državljane drugih država, a s obzirom na ukupna nastojanja u smjeru oporavka gospodarstva, treba odmah dopustiti rad i tržnim centrima" navode iz Vlade HNŽ-a.

Iz Vlade također pozivaju na otvaranje svadbenih salona i ukidanje ograničenja broja osoba koje se mogu okupiti na jednom prostoru, uz napomenu da na snazi ostaje obveza poštivanja osnovnih protuepidemijskih mjera.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Izaslanstvo Lovačkog saveza Herceg-Bosne kod predsjednice Vlade HNŽ-a

Vlada HNŽ-a izdvojila pola milijuna maraka za Zračnu luku Mostar

Prijem vježbenika: Vlada HNŽ-a poziva pravne subjekte na suradnju-odrađivanje vježbeničkog staža

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu