Bosna i Hercegovina     | 12.05.2020. 14:36 |

Predsjedništvo SOGFBiH: Tekuće transfere iz proračuna raspodjelit jednako

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. svibnja (FENA) - Predsjedništvo Saveza općina i gradova Federacije BiH (SOGFBiH) predložilo je da se tekući transferi iz federalnoga proračuna u iznosu od 30 milijuna maraka raspodjele ravnopravno i jednako svim općinama i gradovima u F BiH u iznosu od 375. 000 maraka. 

Ovakav jednak način raspodjele transfernih sredstava općinama i gradovima odražavao bi jednakopravan tretman svih jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH, navedi se u današnjem priopćenju SOGFBiH-a objavljenog nakon online izvanredne sjednice na kojoj su sudjelovali načelnici i gradonačelnici u FBiH okupljeni u Predsjedništvo Skupštine SOGFBiH u ponedjeljak.

Predsjedništvo SOGFBiH pri tome je naglasilo da bi se općinskim i gradskim vlastima trebalo osigurati da samostalno i slobodno raspolažu dodijeljenim sredstvima, kako ne bi došlo do financijske ugroženosti općina i gradova u FBiH 

U priopćenju se podsjeća kako su na prošloj sjednici Predsjedništva SOGFBiH, održanoj 15. travnja, načelnici i gradonačelnici  zauzeli jasan stav da se financijska sredstva, koja su u proračunu Federacije BiH bila planirana za lokalne zajednice, moraju vratiti u federalni proračun kao pomoć proračunima općina i gradova.

Prepoznavši značajnu ulogu općina i gradova u suočavanju s trenutačnom situacijom i izazovima stanja nesreće izazvane pandemijom virusa covid-19, Vlada FBiH je uvažila ovaj zahtjev Predsjedništva SOGFBiH i amandmanom na rebalans proračuna FBiH, koji je usvojen na oba doma Parlamenta FBiH, osigurala tekuće transfere u iznosu od 30 milijuna maraka za raspodjelu općinama i gradovima u FBiH, dodaje se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel