Stranačke aktivnosti     | 11.05.2020. 14:40 |

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK-a

FENA Saopćenje

KO SDP BIH HNK najoštrije osuđuje posljednja iživljavanja na spomenicima u Stocu.

Noćašnje divljanje sljedbenika jednog davno propalog režima po spomeniku Palim borcima NOR-a, odnosno po Spomen obilježju žrtvama fašizma iz 1993. godine, ne predstavlja ništa drugo nego li prijetnju i jasnu poruku najprije stanovnicima Stoca, kao i svim antifašistima.

Konačno, smatramo da je krajnje vrijeme da se ovakve i slične poruke nazovu pravim imenom i da zajednički na sve načine dignemo glas i ustanemo protiv neofašizma, koji već nekoliko decenija stanuje ponajprije u Stocu i to, ako ne režiran onda zasigurno dozvoljen od onih koji se vole zvati promicateljima evropskih vrijednosti.

S obzirom da se naša vlast nikada ozbiljnije nije pozabavila problemom kojem su skoro svakodnevno izloženi stanovnici Stoca, moramo pronaći snagu i mudrost da se jednom za sva vremena suprotstavimo zlu i konačno zakonski riješimo pitanje konstantnog divljanja fašističkih hordi.

Na kraju, ako vlast nema politički kapacitet i volju da zakonski uredi ovu oblast i na taj način spriječi ovakva devijantna ponašanja, moramo pronaći neki drugi odgovor i pozvati sve antifašiste da konačno ustanemo protiv svih oblika ispoljavanja fašizma.

Služba za odnose s javnošću

KO SDP BiH HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel