Bosna i Hercegovina     | 08.05.2020. 14:12 |

Gradonačelnik Bihaća ugostio dobitnike najvećih ratnih priznanja

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 8. maja (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i ove godine je povodom Devetog maja - Dana zlatnih ljiljana organizirao tradicionalni prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja.

-Dobitnici najvećih ratnih priznanja bili su istinski heroji i zajedno sa ostalim pripadnicima Armije Republike BiH sinonim borbe za slobodu. Tradicionalno ovaj prijem koristim kako bih se zahvalio na časnoj, herojskoj i odlučnoj borbi za domovinu u vrijeme agresije, ali i za obilježavanje ovakvih datuma u poslijeratnom periodu, odnosno čuvanje sjećanja na našu historiju i najhrabrije među nama - izjavio je gradonačelnik Fazlić.

Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja u gradu Bihaću okuplja 111 članova, nekadašnjih istaknutih pripadnika Petog korpusa Armije Republike BiH.

-Prvenstveno smo zahvalni zbog podrške i saradnje koju imamo s Gradom Bihaćem i Gradskim vijećem. Svake godine zajednički obilježavamo naš dan, a ove godine ćemo to uraditi u skladu sa aktuelnim vanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa - riječi su predsjednika Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja grada Bihaća Huse Behrema.

Predstavnici Udruženja i Grada Bihaća nakon prijema odali su i počast svim poginulim braniocima grada na Uni, obilaskom gradskih mezarja i groblja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Grad Bihać i Fondacija Mozaik nastavljaju podršku programima Omladinske banka Bihać

U Bihaću i Cazinu glasalo nešto više od 40 posto od ukupnog broja registriranih birača

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel